Een geschreven brief, wanneer ontving je die voor het laatst? En wanneer was de laatste keer dat je er zelf goed voor ging zitten om pen op papier te zetten en je met het resultaat naar de brievenbus liep? Ik durf er geld op in te zetten dat dit lang gelezen is. En dat is ook bij mij het geval.

De drang om je woorden te delen

Als je het boek Letters of Note doorbladert, voel je als vanzelf de drang je woorden weer op papier te zetten en met anderen te delen. Of het nu gaat om een simpele boodschap, een duidelijk statement of de uiting van je diepe of minder diepe gevoelens. Deze bundel verzamelde brieven laat je zien dat alle gedachten meer waard worden wanneer je ze opschrijft. Voor een ander.

Letters of Note: van love letter tot boze brief

De brieven in Letters of Note zijn liefdevol, confronterend, dagelijks, vol van woede, verdedigend van aard of van vele verklaringen en smeekbedes voorzien. Letters of Note bevat bijvoorbeeld de brief van Gandhi aan Hitler waarin hij oproept tot kalmte, maar ook het scones recept dat Queen Elisabeth President Eisenhower stuurde na zijn bezoek aan Balmoral. Een paar ‘schrijvers’ meer: Iggy Pop, Jack the Ripper, Mary Stuart, Mick Jagger, Albert Einstein en Mark Twain.

Brieven die je raken

Letters of Note, samengesteld door Shaun Usher, is een ode aan de historische en moderne brief die gedeeld mag worden. Het zijn brieven die je raken op allerlei manieren mogelijk. Heel treffend luidt de ondertitel: correspondence deserving of a wider audience More hints. En dat is precies wat het is.
Ik spel, jij spelt, wij spellen beter arrow-right

arrow-left Eerste hulp bij keuzecrisis